Fuglsanggårdsskolen - Fysik og kemi i 9. klasse

til forsiden

FYSIK:

Volt, ampere, watt

bar06_solid1x1_black_1.gif

 

Klik her for disposition til rapport om Volt, ampere og watt

Klik her for disposition til rapport om Luft

Klik her for disposition til rapport om Røganalyse

Klik her for disposistion til rapport om CO2-kredsløbet

Klik her for disposition til rapport om magnetisme

Klik her for disposition til rapport om elektromagnetisme

Klik her for disposition til rapport om vekselstrøm og magnetisme.

Klik her for disposition til rapport om syrer, baser og salte.

Om fysik- og kemirapporter:

I sprogfagene kan skrive stil, dansk stil, engelsk stil osv. I matematik kan man lave blækregning og fysik og kemi kan man lave rapporter.

Fysik- og kemirapporter er et fantastisk hjælpemiddel, når du skal til eksamen. Man må have dem med! Du trækker et eksamens-spørgsmål og trækker derefter din til spørgsmålet svarende rapport op af tasken og laver de eksperimenter, der er beskrevet i rapporten og fortæller om dem.

På den måde kommer eksamen til at gå godt for jer alle sammen.

Rapportens indhold:

Overskrift og dato

Først skriver du et lille indledningsafsnit, hvor du fortæller lidt om hvad rapporten handler om. I en rapport om magnetisme kan du fx skrive: Jeg vil beskrive magneter og deres virkning og lave eksperimenter med dem.

Eks.: Fysikrapporten handler om at lave målinger på elektrisk strøm.

Så kommer de enkelte eksperimenter. De skal altid have en illustration og en forklaring.

Nogen gange er det muligt at afslutte rapporten med en konklusion: I denne rapport har jeg vist at ... . Det får man mest brug for i kemi-rapporterne.

Engang lavede eleven selv alle illustrationer med blyant og lineal. Det lærer man meget af. Det er meget nemmere at huske, hvordan en gummislange eller ledning skal anbringes i et eksperiment, når man selv har skullet tegne det korrekt. Hvis det er en simpel opstilling, som det er spild af tid at tegne, kan du kopiere illustrationen fra denne hjemmeside.


Du er meget velkommen til at lave din rapport på PC. Word og Publisher er udmærkede til formålet. Publisher har den fordel, at man har stor frihed til at placere illustrationerne på siden. Det er sværere at styre billeder i Word.

Du kan frit kopiere billeder fra denne hjemmeside over i din rapport. Du kan også finde billeder på internettet. Når du gør det, skal du angive kilden, altså skrive hvilken hjemmeside, billedet kommer fra.

Din tekst, forklaringerne til eksperimenterne, skal du altid selv lave. Hvis du bare kopierer dem fra denne eller en anden hjemmeside, lærer du ingen ting. Det er nødvendigt, at du omformulerer det, du læser, til dit eget sprog.